Skip to main content
  • Română
  • English

Alegeri locale 2011

Femeile pot reuşi la bucătărie, dar şi în politică. Candidatele la funcţia de consilier sau de primar al Capitalei, înaintate de mai multe partide, s-au întâlnit la o cuconadă electorală, pentru a discuta despre şansele femeilor în alegeri. Evenimentul a fost organizat la Primăria Capitalei de Clubul politic al femeilor 50 la 50.
Gazdele cuconadei au ieşit în faţa oaspeţilor îmbrăcate în şorţuri de bucătărie. Iar pentru ca politicienele să aibă mai multă încredere în şansele lor, Clubul politic al femeilor le-au adus şi portofolii simbolice.
Cei din societatea civilă spun că satele şi oraşele din ţară au nevoie nu doar de gospodari, dar şi de gospodine. Îmbrăcate la patru ace, candidatele au despicat în patru firul politic, ca să înţeleagă ce trebuie să facă femeile pentru a fi apreciate de către bărbaţi din partid.
Printre cei 12 candidaţi la funcţia de primar al Capitalei sunt trei femei. Este vorba despre Valentina Buliga, de la PD, Vitalia Pavlicenco, de la PNL şi de candidatul independent, Maia Laguta.

   

In cadrul proiectului „Femeile Pot Reusi–Participarea Echilibrata la Luarea Deciziilor”, a fost lansata o Campanie Nationala cu genericul „Femeile Pot Reusi–Candideaza! Fii tu schimbarea”. La acest capitol raionul Ungheni a fost gazda unei mese rotunde, unde au participat preponderent reprezentantele sexului frumos, majoritatea fiind cu apartenenta politica. Iar oaspetele special al evenimentului a fost ambasadoarea Suediei in RM, Excelenta sa Ingrid Tersman..